Geluk ervaren door te voelen!

01 April 2019 in geluk, voelen, vertrouwen, vertrouwen op je gevoel, intuitie

Geschreven door Luc van Esch

Je gevoel volgen

Iedereen kent het wel. Je gevoel zegt dat je iets wilt, je hoofd zegt echter iets anders. Overtuigingen komen op... Bang voor dit of bang voor dat, waardoor je niet meer doet wat je eigenlijk wel wilt. Gedachten roepen allerlei emoties op, waardoor het lastig is onderscheid te maken tussen alles wat je voelt. 

Vertrouwen op wat je voelt

Keuzes maken wordt steeds gemakkelijker, wanneer je direct je eerste gevoel volgt. Hoe meer je in je gevoel zit, hoe duidelijker en hoe gemakkelijker je keuzes kunt maken.

Zelf heb ik zo een boek kunnen schrijven. Heb me niet laten tegenhouden door alles wat in mijn hoofd opkwam. Er werden in de eerste 5 maanden 1000 exemplaren verkocht... Wauw...

Een paar jaar geleden kocht ik een piano. Mijn hoofd zei: 'Je kunt pas een piano kopen als je echt goed kunt spelen' en ‘Als je iets koopt, moet het wel functioneel en nodig zijn’.   Gevolg was dat ik  met een enorme weerstand op weg ging om de piano te bekijken. Ik zei tegen mezelf: 'Als ik daar ben, ga ik achter de piano zitten en kijk ik hoe ik me voel'. Ik voelde me  blij... Wauw... Ik heb de piano gekocht en lessen genomen. Het was en is geweldig om te spelen. De piano voegt nu, een aantal jaar later, nog steeds toe aan mijn geluksgevoel. 

Gelukkig worden door je gevoel te volgen

Je wordt werkelijk gelukkiger, als je echt doet wat je hart je NU ingeeft, wat je in het NU voelt.

Het gaat niet over geautomatiseerd snel denken, wat weer andere emoties en gevoelens oproept, of luisteren naar wat je hoofd herproduceert, wat je ouders of omgeving ooit gezegd hebben. Zij kunnen nee zeggen tegen jouw ideeën of tegen jouw gevoel. Dat zegt niets over jouw verlangen. Dat zegt iets over hun beperkingen en limieten. 

Daar kom je alleen achter als je gaat voelen. Dat vraagt lef... Voelen wat er is, zodat je de ruis uit je hoofd loslaat. Je wordt er een blij en gelukkiger mens van.